Det var bestyrelsens plan den 20. april 2020 at kunne indbyde til et møde på Christiansborg til en præsentation af bogen ”Kina – den truende supermagt” med bogens forfatter, Viggo Fischer, fhv. MF.

Den aktuelle situation betyder, at det desværre ikke kan lade sig gøre foreløbig. Vi håber i stedet for, at det bliver muligt den 17. september 2020. Bogen udkommer den 14. april 2020. Viggo beskriver udviklingen i det kommunistiske Kina i de senere år. Kina er et stadigt mere totalitært og topstyret land, som også udgør en stor udfordring for vores frihed. Viggo har talt med personer, der var til stede på Den himmelske Freds Plads i Beijing i forsommeren 1989. De store demonstrationer dengang for frihed blev som bekendt nedkæmpet med brutalitet og med tab af mange menneskeliv. Det kommunistiske magtapparat satte særlige hærstyrker ind.

Forfatteren følger udviklingen i tiden derefter. Om den stadig levende demokratibevægelse i Kina, om forfølgelse af kristne og andre mindretal. Han har fyldige afsnit om situationen i Tibet og ikke mindst om Hong Kong og Taiwan, som han besøgte senest i sommeren 2018 for at foretage research. Han forholder sig kritisk til den officielle danske og europæiske Kina-holdning, som han finder alt for eftergivende. Man kan læse mere i den pressemeddelelse, som forlaget udsender den 14. April 2020, og som er vedhæftet nyhedsbrevet.

Da vi således ikke nu kan holde møde, har bestyrelsen aftalt med forfatteren, at foreningens medlemmer ved udgivelsen kan få bogen tilsendt til en favørpris. Hvis man ønsker at benytte sig af tilbuddet, kan man med angivelse af navn og adresse, samt e-mail, indbetale kr. 200,- plus porto kr. 60,- til Viggo Fischer på Sydbank konto nr. 6060-1609617. Han vil snarest herefter sende bogen med PostNord. Viggo Fischer kan i øvrigt kontaktes på vf@fischernet.dk eller telefon 28 11 00 12. Viggo Fischer forventer at have et passende antal bøger klar til forsendelse omkring den 10. april 2020.